Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Krajský policejní ředitel a hejtman Ústeckého kraje vyznamenávali policisty

Teplice – Čtvrteční odpoledne v rokokové sále teplického zámku patřilo policistům Ústeckého kraje. Tohoto dne byli ohodnocení ti nejlepší z nich, kteří se drželi nejen motta Pomáhat a chránit, ale leckdy šli i nad rámec svých povinností a prokázali nejen osobní statečnost, ale i to že jsou skutečně ženami a muži na svém místě.  

 

Ceremoniál předávání vyznamenání a odměn zahájil příchod vlajkonoše s čestnou stráží Policie České republiky. Po kulturní vložce, o kterou se postarali studenti Konzervatoře, byli představeni hrdinové, kteří s nasazením vlastních životů a zdraví zachraňovali životy obyčejných lidí, či zadržovali ozbrojené zločince. Ceny za čin roku obdrželi:
Třetí místo nstržm. Marek Fňouk, nstržm. Josef Lašák oddělení hlídkové služby Územního odboru Děčín kteří se podíleli se na záchraně lidských životů při evakuaci osob při požáru domu. Druhé místo prap.Tomáš Červenák dopravní inspektorát Územního odboru Most který zadržel zvlášť nebezpečného pachatele a nakonec první místo pprap. Zbyněk Gasch obvodní oddělení policie Podbořany Územního odboru Louny jenž  zachránil tonoucí osoby pro které se sám vrhl do vody.

Jako další byli oceněni v kategorii Policista roku na třetím místě kpt. Ing. Veronika Balíková odbor kriminalistických a technických expertíz Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje
Druhé  místo obsadil por. Bc. Dagmar Zieglerová oddělení obecné kriminality Územního odboru Most a na prvním místě npor. Josef Šejbl velitel dopravního inspektorátu Teplice.
Oceňované byly i skupiny policistů a to v kategorii Tým roku. Na třetím místě se umístila Zásahová jednotka Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje, na druhém drogovými dealery a narkomany nenáviděný tým toxi z Děčína a nakonec na místě prvním kolektiv policistů z obvodního oddělení Štětí Územního odboru Litoměřice.
V neposlední řadě byli jako zaměstnanci roku oceněni na druhém místě JUDr. Milan Babičík z oboru specializovaných činností Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje a místě prvním Libor Konvalinka vedoucí ekonomického oddělení Územního odboru Litoměřice. 
Ani na policejní veterány se nezapomnělo a tak by do Policejní síně slávy uveden plukovník ve výslužbě Rudolf výborný. 
Celá akce byla zaštítěna hejtmanem Ústeckého kraje panem Oldřichem Bubeníčkem, který také leckterá vyznamenání předal osobně. Slavnostního ceremonálu se zúčasnili i další osobnosti veřejného života, jako třeba primátor města Teplice Jaroslav Kubera a ředitel regionálního muzea, kde se celá věc konala, pan Ing. Bohuslav Boček
Po předání všech ocenění čestná stráž a praporem odpochodovala a na vyznamenané policisty včetně hostů čekalo pohoštění při kterém se samozřejmě vojenská disciplína už dodržovat nemusela.
„Při ocenění to byl krásný dojem, stát tam s celým oddělením a uvědomovat si, jaké mám štěstí pracovat v takovém kolektivu. Je skoro zázrak, při takovém počtu lidí, že jsme tak dobře sehraný. Největší zásluhu na tom však mají šéfové, kteří oddělení dobře řídí a přitom jsou dobří parťáci,“ říká naší redakci  Lída Soukupová jedna z oceněných policistek. Co k tomu více dodat.

Foto, text: Siegfried Neumaier 

 

Autor: Miroslav Neumaier | sobota 4.4.2015 11:06 | karma článku: 7,42 | přečteno: 927x
  • Další články autora

Miroslav Neumaier

Facka presidentovi, aneb konec demokracie v Čechách

To, že v České Republice není demokracie, to všichni vědí již dávno. Ostatně to naznačil i svého času tehdejší ministr financí Kalousek, když řekl otevřeně do médií: „Kdo nesouhlasí s naší politikou je extrémista a jako s takovým

26.11.2015 v 11:48 | Karma: 33,62 | Přečteno: 1106x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Neumaier

Co je okupace

Fascinuje mne ta hysterie okolo průjezdu kolony vojáků USA naším územím. Republikou projížděly už větší vojenská uskupení spojeneckých armád a nikomu to nevadilo.

2.4.2015 v 9:22 | Karma: 13,21 | Přečteno: 534x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Neumaier

Jsme ochotni pro vás zemřít

Praha Ruzyně – Včerejší den byl slavnostní pro tisíce lidí z celé naší vlasti. Ve vojenských kasárnách na Ruzyni se konal den otevřených dveří kde lidé ze všech koutů naší země mohli navštívit zde ubytované americké vojáky a prohlédnout si jejich vybavení, techniku, nebo prostě jen si popovídat. A také toho náležitě využili. Američtí vojáci byli velmi srdeční a přátelští.

1.4.2015 v 11:58 | Karma: 26,00 | Přečteno: 1477x | Diskuse| Ostatní

Miroslav Neumaier

Odpůrci Islamizace rokovali v Ústí nad Labem

„Toto nebezpečí si uvědomují lidé ve Švédsku, Francii, Nizozemsku, kde je tenhle problém už ale tak rozrostlý, že už možná nejde zastavit. Tady si to lidé ještě tak neuvědomují, jelikož tu ty problémy zatím nemáme. Nebojuji proti Arabům, proti obyčejným lidem, ale proti islamistům.“

22.3.2015 v 11:27 | Karma: 33,90 | Přečteno: 1535x | Diskuse| Ústí nad Labem

Miroslav Neumaier

Příroda zahájila jaro neobvyklou nebeskou podívanou

Hora Milešovka (Milešov) – Odbylo půl desáté a sedm minut dopoledne a na obloze se počal uskutečňovat velmi zajímavý astronomický jev. Měsíční kotouč, který je v současné době v novu, se začal nasouvat na ten sluneční. Na jarní rovnodennost tedy mohli obyvatelé severní polokoule pozorovat zatmění Slunce.

20.3.2015 v 19:42 | Karma: 6,57 | Přečteno: 275x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

VIDEA TÝDNE: Potvrzený trest pro Feriho, živořící děti a Kobajašiho veleskok

28. dubna 2024  18:50

Soud v Praze tento týden potvrdil exposlanci Dominiku Ferimu tříletý trest za znásilnění. Strážníci...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1033x
Miroslav Siegfried Neumaier, fotoreportér a publicista, nezávislý novinář. Dřive se věnoval psaní povídek, ze kterého přešel k psaní novinových článků. Věnuje se reportážní fotografii a regionálnímu zpravodajství. Je autorem fotografické publikace Svět očima Siegfrieda Neumaiera, Kašny a fontány lázeňského města Teplice několika výstav fotografií.Je též držitelem ceny Křesadlo 2012 za přednášení na Severočeské hvězdárně a planetáriu, žurnalistiku a ekologické aktivity. Je členem Mezinárodní organizace novinářů

Seznam rubrik